Over 2017

Fietsen: 7283 kilometer, waarvan 1.100 op de MTB en ruim 20.000 hoogtemeters. Mooiste rit? Met afstand de Sella Ronda: Pordoi, Campolongo, Gardena en Sella. Ik fiets meer dan twintig jaar, maar dit is misschien wel m’n mooiste rondje ooit. Ga daar heen, mensen!

Politiek: 38 woordvoeringen en schriftelijke vragen en moties over wonen op het water, veel meer groen in de stad & klimaatadaptatie, scooters op de rijbaan, Mollema-fietspad, parkeerplaatsterrassen, inkoop biobrandstoffen, fijnstofuitstoot scooters, Diepenring van parkeerplaats naar boulevard én statiegeld op blik en PET-flessen.

Werk: zomerschouw van lectoraat duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie van Stenden Hogeschool & Alfa-college. Met meer dan honderd mensen een dag lang in de regio toeren door de regio op zoek naar succesplekken waar onderwijs, onderzoek en praktijk elkaar raken. Verder: bij Wagner Group tweaken aan portfolio en positionering. Dit voorjaar live!

Ook tof: live op Radio Tour de France met het Mollema-fietspad Zuidhorn-Groningen, de 24-uurs race in Assen, amendement Waddenzee-bescherming in regeerakkoord en in congresspeech Alexander Pechtold.

Persoonlijk: alhoewel nog net in 2016 natuurlijk Amber!